PERHATIAN! Berita baik untuk kesihatan tubuh badan anda

Kini Dengan Amalan Evening Primrose Oil Softgel Setiap Hari Kesihatan Anda Akan Bertambah Baik, Masalah Period, Senggugut Akan Mulai Reda, Kulit Akan Menjadi Lebih Cantik & Terselamat Dari Terkena Penyakit Kronik, InsyaAllah.

PERINGATAN!

Makanan Kesihatan Yang Akan Dikongsikan Disini Menggunakan Bahan 100% Herba Alami, Bebas Dari Bahan Kimia Yang Merbahaya dan Sudah Semestinya HALAL.

Dari laptop Redza Ahmad (admin kesihatan.info)
Kepada: Sahabat-sahabat yang diingati

Perkara: Amalkan Makanan Kesihatan Terbaik Yang Diyakini KeHALALannya

Saya faham perasaan anda. Anda mahukan produk kesihatan terbaik untuk diamalkan setiap hari memandangkan penyakit zaman moden pada masakini tidak mengenal usia dan jantina. Jadi mencegahnya adalah yang terbaik.

Selepas meneliti beberapa produk kesihatan di pasaran, saya lihat semuanya bagus-bagus belaka namun apa yang membimbangkan saya ialah bagaimana dengan bahan yang digunakan. Adakah ianya betul-betul halal?

Bagi saya, selain khasiatnya apa yang lebih penting ialah keHalalan sesuatu produk. Dan atas sebab itu, saya menjumpai produk kesihatan keluaran sebuah syarikat tempatan yang bukan sahaja Halal malah berkualiti tinggi dan mempunyai khasiat yang pelbagai mengikut jenis produk.

Inilah saatnya untuk anda ketahui…

Produk Makanan Kesihatan Dari Halagel Sdn Bhd

 

http://www.daganghalal.com/eMerchant/LogoImages/832.jpg

HALAGEL

THINK HALAL, THINK HALAGEL!
Halagel (M) Sdn Bhd is the sole importer, manufacturer and distributor for Halal food & pharmaceutical grade gelatine, Halal empty hard gelatine capsules and Halal gelatine softgels for Malaysia & South East Asia markets.

 

http://2.bp.blogspot.com/-OZcjCtmDWxE/T4QL01FMVxI/AAAAAAAABkI/6EOsyEgHsX8/s1600/halagelproduct.jpg

 

Evening Primrose Oil HalagelĀ®

http://1.bp.blogspot.com/-dgzFIq6bxbE/T4QL16k_YHI/AAAAAAAABks/XIVSeHN7B2M/s1600/proevening.jpg

Sebotol Evening Primrose Oil (EPO) mengandungi 120 biji softgel

Harga : RM 40.00 sebotol

Evening Primrose Oil (EPO) Softgel

Evening Primrose Oil (EPO) merupakan punca khasiat yang terkaya (selain dari susu ibu) bagi Asid Gamma Linolenik (GLA/Omega-6),

Precursor kepada prostaglandin yang diperlukan oleh setiap sel dan organ dalam tubuh kita. Prostaglandin adalah bahan seperti hormon yang membantu dalam sistem peredaran darah, kesihatan kulit dan sendi, tahap kolestrol, keradangan/inflamasi dan banyak lagi.

Kebaikan Dan Khasiat Evening Primrose Oil (EPO)

1. Kebaikan EPO Terhadap Kesihatan kulit

Evening primrose oil pada awalnya digunakan secara meluas untuk mengurangkan masalah kulit seperti keradangan, kegatalan, kulit kering dan berkeruping (scaling) serta alahan. Kajian saintifik telah membuktikan Evening Primrose oil (EPO) mampu mengurangkan symptom eczema dan dermatitis iaitu sejenis penyakit kulit. EPO baik diamalkan oleh kanak-kanak dan dewasa yang menghadapi masalah kulit.

2. Kebaikan EPO Melegakan Symptom Prahaid (Pre Menstrual Syndrom)

Kajian saintifik membuktikan EPO mampu membantu wanita yang mengalami symptom pra-haid (premenstrual syndrom PMS) seperti kemurungan, perubahan mood dan ketidakselesaan payudara .

3. Diabetic Neuropathy

Diabetic neuropathy merupakan masalah sistem saraf yang disebabkan oleh penyakit diabetes/ kencing manis. Antara symptom diabetic neuropathy adalah seperti berasa kebas, sakit dan berdenyut serta pengurangan deria rasa terutama pada kaki dan tapak kaki. EPO merangsang peredaran darah pada sistem saraf dan berkemungkinan mampu mengurangkan risiko dan symptom ganguan saraf yang disebabkan oleh penyakit diabetes/kencing manis.

4. Kesihatan Jantung dan Paras Kolestrol

Kandungan GLA dalam EPO merupakan sejenis asid lemak dalam kategori Omega-6, kajian mendapati GLA mampu mengurangkan paras kolestrol dalam darah yang menyebabkan penyempitan saluran darah (atherosclerosis). Atherosclerosis adalah penyebab utama serangan jantung (heart attact) dan stoke. Oleh itu pengambilan asid lemak Omega-6 dan Omega-3 yang seimbang dapat mengurangkan risiko serangan jantung.

5. Osteoporosis

Kajian mendapati individu yang kekurangan asid lemak perlu (essential fatty acid) terutama GLA dan EPA lebih cenderung mendapat masalah tulang rapuh. Pengambilan makanan tambahan GLA dan EPA (Omega-3) yang seimbang secara berterusan berkemungkinan dapat menguatkan struktur tulang dan seterusnya mengelakkan masalah tulang rapuh terutama bagi wanita berumur 65 tahun keatas.

Khasiat dan kegunaan lain EPO

  • Mengurangkan radang dan sakit sendi
  • Melegakan sclerosis
  • Kanser terutama kanser payudara
  • Mengurangkan tekanan darah

**Pengambilan Omega-6 (GLA daripada EPO) dan Omega-3 (daripada fish oil) yang seimbang meningkatkan tahap kesihatan tubuh badan. Oleh itu pengambilan makanan tambahan EPO bersama-sama Fish Oil lebih memberi kebaikan daripada pengambilan EPO sahaja.

Cadangan Penggunaan:
2 biji setiap pagi selepas makan

Setiap Halagel softgel mengandungi 500 mg Evening Primrose oil. Halagel softgel dihasilkan dari Bovine gelatin yang disahkan HALAL oleh JAKIM.


Sukar untuk mendapatkan produk Halagel di pasaran?

Kini Anda Tidak Perlu Lagi Bersusah-payah Mencarinya. Biar Kami Bantu Anda Dengan Menghantarnya Terus Ke Depan Pintu Rumah Anda!

Jimatkan masa berharga anda dengan melakukan pembelian online.

Jangan biarkan diri anda bersesak-sesak di jalanraya dan menghabiskan duit minyak, tol dan parking semata-mata untuk mendapatkan produk Halagel untuk kesihatan anda.

Kenapa Harus Membeli Dari Laman Web Ini?

  • Harga berpatutan!
  • Penghantaran PANTAS (Menggunakan Pos Laju)
  • Boleh semak status tempahan di website ini
  • Langkah yang sangat MUDAH untuk membuat tempahan

TEMPAHAN PRODUK HALAGEL

LANGKAH 1: KAEDAH SERTA BUTIRAN PEMBAYARAN

Pilih berapa botol produkĀ  Evening Primrose Oil Softgel yang anda ingin tempah.

Semenanjung

1 botol: Harga produk + 6 (kos pos)

2 botol: Harga produk + 8 (kos pos)

3 botol: Harga produk + 10 (kos pos)

4 botol: Harga produk + 10 (kos pos)

5 botol: Harga produk + 10 (kos pos)

6 botol ke atas: Hubungi admin untuk mendapatkan harga istimewa

Sabah Sarawak

1 botol: Harga produk + 9 (kos pos)

2 botol: Harga produk + 13 (kos pos)

3 botol: Harga produk + 15 (kos pos)

4 botol: Harga produk + 15 (kos pos)

5 botol: Harga produk + 15 (kos pos)

6 botol ke atas: Hubungi admin untuk mendapatkan harga istimewa

Lakukan pembayaran ke salah satu akaun dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

a) CIMB Bank: 09020091289529 atau

b) Maybank Berhad : 164052344820 atau

c) Bank Islam Malaysia Berhad: 12092020100363

Atas nama Muhamad Redza bin Ahmad Rodzi

Masukkan alamat email admin@kesihatan.info untuk rujukan bagi perbankan online.

PENTING: Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

ARAHAN: Jika anda menggunakan Perbankan Online (Fund Transfer), COPY butiran transaksi anda untuk dikirimkan kepada kami.

LANGKAH 2: ISI BORANG PENGESAHAN BAYARAN

Pastikan anda melakukan pengesahan terhadap pembayaran anda. Anda perlu mengirimkan butiran tempahan anda serta bukti pembayaran anda kepada pihak kami untuk membolehkan kami mengesan pembelian anda dan juga menghantar produk yang ditempah.

BORANG PENGESAHAN BAYARAN

[contact-form-7 id=”203″ title=”Habbatussauda”]

P/S: Jika anda menghadapi sebarang masalah sewaktu melakukan pembayaran atau pengesahan atau mempunyai sebarang persoalan berkenaan produk diatas, jangan cemas… hantarkan pesanan anda kepada kami dan kami akan membantu anda.

 

Ikhlas,

Redza Ahmad (admin kesihatan.info)

019-3093956 | admin@kesihatan.info

One thought on “Evening Primrose Oil (EPO) Softgel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *