Anda masih tercari-cari supplement terbaik untuk diamalkan setiap hari?

Nikmati Kesihatan Sebenar dan Cegah Pelbagai Penyakit Moden Masakini Dengan Mengamalkan Habbatussauda Seperti Yang Disarankan Dalam Hadis Nabi

Habbatus Sauda Adalah Makanan Kesihatan Yang Sangat Baik Untuk Merawat Bermacam Jenis Penyakit Dan Juga Untuk Menjaga Kesihatan Diri

Hadis Sahih Mengenai Habbatus Sauda

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam hadisnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain: “Gunakanlah Habbatus Sauda kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim).

Nabi Muhammad S.A.W bersabda: “Tetaplah kamu dengan Habbatus Sauda. Sesungguhnya padanya terdapat ubat bagi segala penyakit, kecuali mati” ( Hadis riwayat Bukhari ).

Dari laptop Redza Ahmad (admin kesihatan.info)
Kepada: Sahabat-sahabat yang diingati

Perkara: Habbatus Sauda sebagai makanan kesihatan abad ini

Salam hormat buat anda. Saya Redza dan hari ini saya ada satu perkara yang ingin saya kongsikan bersama anda. Saya pasti dan benar-benar yakin anda telah pun tahu tentang Habbatus Sauda. Jika tidak tahu secara mendalam pun, anda sudah semestinya pernah mendengar namanya bukan?

Ramai orang mula mencari supplement atau makanan kesihatan yang sesuai untuk diri mereka oleh kerana penyakit-penyakit zaman moden sudah tidak lagi mengenal usia. Kanak-kanak juga tidak terlepas daripada terkena penyakit walaupun usia mereka dikira sebagai sangat muda.

Terdapat banyak pilihan makanan kesihatan di pasaran namun kenapa Habbatus Sauda harus menjadi pilihan anda?

Baiklah, saya berbesar hati untuk berkongsi dengan anda mengenai Habbatus Sauda, khasiatnya, kelebihan, kenapa harus mengamalkannya dan kajian-kajian yang pernah dilakukan terhadap herba saranan Nabi ini.

habbatussauda

Habbatus Sauda, Jintan Hitam Yang Penuh Rahsia

Habbatus-sauda adalah herba ubatan yang telah digunakan sejak 3000 tahun yang lalu. Habbatus Sauda adalah sejenis tumbuhan dalam bentuk rumput kecil, mempunyai batang yang tingginya lebih kurang setengah hasta, mengeluarkan bunga yang berwarna biru yang terdapat di dalamnya biji Habbatussauda. Tumbuhan ini terdapat di negara Arab dan dikenali dengan pelbagai nama seperti Habbatussauda (Mesir , Syam), dalam Bahasa Inggeris dipanggil Nigella Sativa atau Black Cumin. Produk mempunyai khasiat yang amat tinggi.

Mengandungi lebih drp 67 kandungan bahan aktif di dalamnya. Bahan-bahan ini dapat membantu menyembuhkan beberapa penyakit yang sering dihadapi oleh manusia. Habbatus sauda ini ialah satu supplement atau ubat yang membetulkan perjalanan sistem tubuh seseorang individu itu. Ianya akan membersihkan darah dan menjadikan individu itu lebih bertenaga dan sihat .

Tujuh Ciri-ciri Nilai Pemakanan Utama Habbatus Sauda:

1. Kaya dengan Monosaccharide Glukosa, xylosa dsb. polysaccharide fatty acid yang tidak tepu. EFA tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, oleh itu sumber utamanya ialah dari pemakanan. Amino acid yang membentuk protein. Karotene iaitu sumber vitamin A kalsium, zat besi, dsb.

2. Sistem imunisasi– Kajian yang dilakukan di Arab Saudi mendapati, habbatus sauda berupaya meningkatkan sistem imunisasi anda (daya melawan penyakit). Oleh itu ia mungkin penting dalam pengawalan kanser, AIDS dan penyakit-penyakit berkaitan yang lain.

3. Anti-histamine- Histamine ialah bahan yang dikeluarkan oleh sel-sel mast di dalam badan yang menyebabkan kesan-kesan allergik (alahan). Habbatus sauda mengandungi bahan yang menghalang protein kinase C, sejenis bahan yang mencetus penghasilan histamine. Oleh kerana penghidap penyakit asma selalunya mengalami masalah alahan, habbatus sauda mungkin baik diambil secara berterusan oleh pesakit-pesakit ini.

4. Anti-tumor– Kajian in vitro mendapati habbatus sauda berupaya menghalang pembentukan sel-sel tumor. Oleh itu, ia baik untuk digunakan untuk membantu menghalang penyakit kanser.

5. Anti-bakteria– Penyelidikan ke atas bahan ini mendapati ia mempunyai aktiviti anti-bakteria . Habbatus sauda didapati berupaya mengawal bakteria seperti E.coli, V.cholera dan spesies Shigella. Ini bermakna habbatus sauda baik untuk mereka yang menghidapi beberapa jenis penyakit seperti cirit-birit dan masalah-masalah perut yang lain.

6. Anti-radang (anti-inflammation)– Habbatus sauda didapati boleh mengurangkan radang (bengkak). Oleh itu ia baik untuk pesakit asma (mengurangkan radang dalam paru-paru), eczema (alahan yang menyebabkan gatal, kulit merah dsb.) dan arthritis (bengkak sendi).

7. Menggalakkan pengeluaran susu ibu– Kombinasi lemak dan hormon yang didapati di dalam habbatus sauda menyebabkan pengeluaran susu ibu yang menyusukan bayi bertambah.

Khasiat Habbatus Sauda 

Khasiat-khasiat yang terdapat pada Habbatus Sauda yang berikut adalah dipetik dari buku yang bertajuk “Rahsia Perubatan Habbatus Sauda’” yang dikarang oleh Dr. Hassan Syamsi Baasya dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia oleh Abdul Khairi AL-Latifi.

Kajian-kajian yang telah dibuat membuktikan bahawa Habbatus Sauda mempunyai khasiat-khasiat perubatan yang berikut:

1. Asid Urik dan Gout

Membantu mengeluarkan asid urik dari badan dan mengelakkan dari terkena penyakit gout.

2. Asma

Bahan “Nigellon” yang terdapat dalam Habbatus Sauda dapat mengurangkan kesukaran pernafasan dan serangan Asma dan memberi menafaat dalam rawatan serangan yang terjadi ke atas pembuluh udara (bronchitis).

3. Selsema

Ia dapat menyembuhkan selsema.

4. Tekanan Darah Tinggi

Ia boleh merendahkan tekanan darah.

5. Alahan (Allergic)

Bahan “Nigellon” dalam Habbatus Sauda dapat mengurangkan pengeluaran bahan “Histamine” dan bahan-bahan yang menyebabkan kejadian alahan (allergic).

6. Pengeluaran Bahan Empedu (Bile)

Juzuk Karbonil dan Thymoquinone (dua kandungan asas di dalam Habbatus Sauda) mempunyai keupayaan dalam menambahkan pembuangan empedu dari pudi empedu, untuk mengelakkan dari kewujudan penyakit batu pundi empedu.

7. Melancarkan Pengeluaran Susu

Ia mempunyai kesan yang kuat ke atas pertambahan kelancaran pengeluaran susu pada ibu.

8. Kesendatan Pembuluh Darah (Thrombosis)

Ia mempunyai kesan ke atas sistem kesendatan pembuluh darah di dalam tubuh dan di luar tubuh. Maknanya darah yang mengalir akan berhenti dengan cepat akibat kecepatan pembekuan darah. Begitu juga ia mempunyai kesan ke atas kecergasan pemecahan fibrin di dalam darah tersebut.

9. Sistem Kekebalan (Immunity) Tubuh

Ia meningkatkan sistem kekebalan supaya dapat membunuh kuman-kuman (bacteria), virus atau sel-sel barah supaya dapat mengelakkan tubuh dari dijangkiti penyakit-penyakit.

10. Barah

Ia dapat melindungi tubuh dari wujudnya kesan-kesan beracun akibat kegunaan “Cisplatin”,  yang digunakan dalam merawat bengkak-bengkak barah. Ubat “Cisplatin” ini, seperti lain-lain ubat yang digunakan untuk merawat bengkak-bengkak barah, menyebabkan kesan-kesan serangan sampingan (side effects).

11. Kuman-kuman

Ia amat aktif dan berkesan dalam membunuh beberapa jenis kuman seperti “E Coli”, “Strep.Fecalis” dan “Bacillus subtilis.” Ia juga mungkin berfaedah dalam melindungi gigi dari kejadian kerak-kerak kuning pada gigi (Plaques) dan kereputannya.

12. Cirit-Birit Disebabkan Kuman

Ia dapat merawat masaalah ceret-beret dengan membunuh kuman-kuman yang menyebabkannya, seperti Kolerra, Shigella dan E.Colli yang berupaya menentang beberapa antibodi.

13. Kencing Manis

Ia dapat mengurangkan tahap kandungan gula di dalam darah.

14. Rheumatisme

Jenama Habbatus Sauda Di Pasaran Tempatan

Ya, ada pelbagai jenama Habbatus Sauda yang sudah berada di pasaran. Anda pasti boleh menyebut sekurang-kurangnya satu jenama yang anda tahu. Apa pula Habbatus Sauda yang ingin saya perkenalkan kepada anda?

.

Memperkenalkan Habbatus Sauda Softgel Keluaran Halagel

 

http://1.bp.blogspot.com/-NBXJOfUVsu0/T4QL1NZmQTI/AAAAAAAABkQ/lMdwy_C03v8/s1600/problack.jpg

Halagel® Habbatussauda Oil

Habbatussauda mengandungi 2 packaging botol iaitu:

60 biji softgel | Harga : RM 33.00 sebotol

120 biji softgel | Harga : RM 55.00 sebotol

(Harga BELUM termasuk kos penghantaran)

Habbatus Sauda Halagel dirumus khas dari minyak Habbatus Sauda yang merupakan sumber yang kaya dengan khasiat asid lemak tidak tepu (Unsaturated Essential Fatty Acid EFA). Setiap Habbatus Sauda sofgel mengandungi 500mg minyak Habbatus Sauda yang digunakan sebagai khasiat tambahan harian. Gelatin yang digunakan sebagai penyalut sofgel ialah gelatin Halagel yang diiktiraf halal oleh JAKIM.

Apakah itu Minyak Habbatus Sauda?

Habbatus Sauda adalah herba perubatan yang telah digunakan sejak 3000 tahun dahulu. Ia juga dikenali sebagai Black Seed, Black Cummin dan juga Nigella Sativa. Kajian telah membuktikan proses “Cold Pressed” yang dijalankan ke atas bijian Habbatus Sauda dapat menghasilkan nilai khasiat yang tinggi. Selain itu ia juga dapat meningkatkan sistem ketahanan badan. Minyak yang didapati melalui “Cold Pressing” pada suhu rendah ini adalah untuk mengekalkan komposisi kimia yang terdapat didalamnya. Proses ini tidak menggunakan sebarag bahan kimia atau pemangkin. Ianya 100% semulajadi. Minyak ini kemudiannya ditapis sebanyak dua kali untuk mendapatkan minyak Habbatus Sauda yang tulen.

Daripada Abu Hurairah r.a berkata Rasulullah S.A.W telah bersabda “Pada Habbatus Sauda terdapat ubat bagi segala penyakit kecuali As-sam (Maut)”

Kepentingan Sofgel Habbatus Sauda Halagel

 • Membantu menguatkan sistem ketahanan badan
 • Membantu melawan dan menghancurkan sel-sel kanser dan tumor
 • Membantu membunuh cacing-cacing parasit jika dimakan sebelum makan pagi
 • Membantu menghilangkan kesesakan nafas, melancarkan pernafasan.
 • Melancarkan haid dan pembuangan air
 • Membantu membuang angin dalam badan
 • Membantu merawat kusta
 • Menambah nilai pemakanan
 • Anti histamine
 • Anti Bakteria
 • Anti Radang (Anti-Inflammation)
 • Menggalakkan pengeluaran susu bagi ibu-ibu yang menyusukan anak

Cadangan Penggunaan:
2 biji setiap pagi selepas makan

Setiap softgel mengandungi 500mg Habbatus sauda. Gelatin yang di gunakan sebagai penyalut softgel ialah gelatin HALAGEL yang diiktiraf HALAL oleh JAKIM.

 

 

Harga Habbatussauda Softgel Halagel

Habbatussauda mengandungi 2 packaging botol iaitu:

60 biji softgel | Harga : RM 33.00 sebotol

120 biji softgel | Harga : RM 55.00 sebotol

(Harga BELUM termasuk kos penghantaran)

 

Kenapa Harus Membeli Dari Laman Web Ini?

 • Harga berpatutan!
 • Penghantaran PANTAS (Menggunakan Pos Laju)
 • Boleh semak status tempahan di website ini
 • Langkah yang sangat MUDAH untuk membuat tempahan

 

TEMPAHAN HABBATUSSAUDA HPA

LANGKAH 1: KAEDAH SERTA BUTIRAN PEMBAYARAN

Pilih berapa kuantiti botol Habbatussauda yang anda ingin tempah dan campurkan dengan kos pos seperti di bawah.

Semenanjung

1 – 3 botol: Kos pos RM 8

4-5 botol: Kos pos RM 10

6 botol ke atas: Hubungi admin untuk mendapatkan harga istimewa

Sabah Sarawak

1 – 3 botol: Kos pos RM 10

4-5 botol: Kos pos RM 12

6 botol ke atas: Hubungi admin untuk mendapatkan harga istimewa

Lakukan pembayaran ke salah satu akaun dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

a) CIMB Bank: 09020091289529 atau

b) Maybank Berhad : 164052344820 atau

c) Bank Islam Malaysia Berhad: 12092020100363

Atas nama Muhamad Redza bin Ahmad Rodzi

Masukkan alamat email admin@kesihatan.info untuk rujukan bagi perbankan online.

PENTING: Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

ARAHAN: Jika anda menggunakan Perbankan Online (Fund Transfer), COPY butiran transaksi anda untuk dikirimkan kepada kami.

LANGKAH 2: ISI BORANG PENGESAHAN BAYARAN

Pastikan anda melakukan pengesahan terhadap pembayaran anda. Anda perlu mengirimkan butiran tempahan anda serta bukti pembayaran anda kepada pihak kami untuk membolehkan kami mengesan pembelian anda dan juga menghantar produk yang ditempah.

BORANG PENGESAHAN BAYARAN

[contact-form-7 id=”203″ title=”Habbatussauda”]

P/S: Jika anda menghadapi sebarang masalah sewaktu melakukan pembayaran atau pengesahan atau mempunyai sebarang persoalan berkenaan produk diatas, jangan cemas… hantarkan pesanan anda kepada kami dan kami akan membantu anda.

 

Ikhlas,

Redza Ahmad (admin kesihatan.info)

019-3093956 | admin@kesihatan.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *