11072178_636120423198186_7318591680020806877_n

11072178_636120423198186_7318591680020806877_n

“Mak sakit lutut ni, dah 2,3 hari dah” aku bimbang mendengar keluhan mak begini.

“Cuba abang cari ubat sakit lutut untuk mak. Mana tau ada yang boleh sembuhkan sakit lutut mak ni” mak meminta aku carikan penawar sakit lutut.

Aku nekad aku mesti cari ubatnya.
Tapi bagaimana ya..hmm.

Aha.. benda paling cepat untuk dapat info pastinya Pakcik Google..

Lantas ku buka Google dan taip “ubat sakit lutut“.

Wow.. ada rupanya penawar. Banyak rupanya..

Aku google juga keyword punca sakit lutut.

Ini hasilnya…

.

Ada 8 Punca Sakit Lutut Yang Biasa Berlaku

1. Serpihan tulang (bone chips) – semasa berlaku kemalangan disebabkan terjatuh atau terkena impak kuat daripada pelanggaran, stuktur tulang boleh pecah dan berkecai. Serpihan ini boleh terperangkap diantara ruang sendi dan menyebabkan rasasakit dan bengkak.

2. Bursitis – bengkak yang berlaku pada selaput yang mengandungi lendir pelincir sendi. Rasa sakit ini berlaku disebabkan kesan yang dialami oleh lutut daripada terjatuh, terlalu kerap digunakan.

3. Iliotibial band syndrome – iliotibial adalah sekeping tisu kukuh yang terdapat dari pinggul anda ke betis. Jika ia terlalu letih disebabkan terlebihdigunakan atau masalah-masalah lain, ia boleh menjadi bengkak dan menyebabkan sakit di sebelah luar lutut.

4. Medial plica syndrome – Plica adalah lipatan tisu pada sendi lutut. Apabila ia terlalu kerap digunakan, ia boleh menyebabkan rasa sakit dan bengkak.

5. Osgood / Schlatter Disease – ia adalah benjolan yang sangat sakit tumbuh dibawah lutut, dimana tendon menghubungkan kepala lutut kepada tulang betis/kering. Rasa sakit sering pergi dan kembali mengikut masa. Iaa biasanya berlaku kepada remaja lelaki dan perempuan yang berusia antara 13 dan 14 tahun.

6. Osteoarthritis – sakit lutut yang biasa berlaku kepada mereka yang berusia 50 tahun keatas

7. Kepala lutut beralih kedudukan – ia berlaku apabila kepada lutut beralih sedikit daripadakedudukan asal, ia menyebabkan rasa sakit dan bengkak.

8. Tendonitits – sakit pada bahagian tendon. Tendon adalah pengikat yang kuat anatara tulang dan otot. Aktiviti fizikal yang berlebihan boleh mneyebabkan tendon mengalami radang dan bengkak.

Jika semua punca sakit lutut diatas tidak dirawat, kesakitan yang sama mungkin boleh berlaku berulang-ulang mengikut masa.

.

.

Oh bahayanya jika tak dirawat segera.

Aku tertarik dengan satu produk ini..

Katanya produk ini boleh merawat :

Sengal Sendi – Mana-mana anggota badan yang lenguh, kebas dan terasa sengal di mana-mana sendi dapat diselesaikan dengan PRO kas.

Tulang – Pergerakan yang terbatas disebabkan masalah dalaman yang berkaitan dengan tulang dapat diselesaikan dengan PRO Kas.

Kesegaran – Berasa lemah dan tidak bermaya. PRO kas dapat membantunya selepas menggunakan.

Sakit Lutut – Tidak dapat berdiri lama, susah untuk berjalan, solat dan jalankan apa jua aktiviti harian. Mari ikhtiarkan dengan PRO Kas.

Produk dengan jenama Pro Kas ini berfungsi khas untuk merawat sakit lutut, sengal sendi, masalah tulang dan memulihkan kesegaran.

sakit lutut

Bagaimana Pro Kas Berfungsi Menghilangkan Sakit Lutut?

6 Bahan Pro Kas™ Untuk Penawar Sakit Lutut & Otot

ALOE VERA

Antioksidan, antibiotik yang bekerja sebagai stimulator pertumbuhan sel dan membaiki bekas luka, mengatasi bengkak sendi / sakit lutut dan sifat inhibitor nyeri.

SOYA

Mengandungi 50% protein bagi setiap 100g kacang soya, merupakan 2x lebih daripada kacang tanah, 11x lebih daripada susu dan 3x lebih daripada telur!

VITAMIN & MINERAL

Kaya vitamin dan mineral seperti kalsium, sodium, besi, kalium, mangan, seng, asam folat, pelbagai jenis vitamin, asam amino.

DELIMA

Mengandungi vitamin c sebagai penurun risiko arthiritis dan ianya baik untuk tulang.

DMSO

Pembawa bahan-bahan Pro KAS masuk ke dalam anggota badan dengan menggunakan teknologi nano dengan membetulkan DNA tanpa perlu melakukan pembedahan.

MENTHOL

Mempunyai anestetik tempatan dan kualiti counterirritant, dan ia digunakan secara meluas untuk melegakan sakit otot.

 

.

.

Aku mesti dapatkan satu Pro Kas untuk ibu ku.

Takkan nak biarkan dia susah nak buat kerja sebab tak dapat berdiri lama, takkan nak biarkan dia solat duduk di rumah saja, takkan nak biarkan dia tak dapat berjemaah disurau.

Aku buka Facebook Pro Kas dan terus order. PAID!

3 thoughts on “Sakit Lutut Boleh Sembuh Tanpa Suntikan & Pembedahan

  1. sensasi2020

    Orang tua terutama ibu atau bapa tidak terlepas daripada terkena sakit lutut. Diharap agar Pro kas adalah penawarnya. Bolehlah cuba gunakannya, pasti akan melegakannya. Kalau boleh hilang sakit lutut lagi bagus.

  2. Farina Al-Khareid

    sakit lutut ni sering berlaku pada orang yang telah berumur. pelincir didalam lutut itu dh semakin hilg. jaga la lutut tu. sekarang ni, dh banyak supplement yang dpt membantu untuk mengurangkan sakit lutut seperti shaklee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *